Wat is KoopKracht?

In Koopkracht gaat de Consumentenbond samen met presentator Fons Hendriks op zoek naar antwoorden op de meest uiteenlopende vragen.

Op zoek naar een nieuwe telefoon, wasmachine of matras? Al jaren zorgt de Consumentenbond voor betrouwbare informatie over alle mogelijk denkbare onderwerpen. Speciaal voor het programma KoopKracht laten zij zien hoe zij te werk gaan. Zo laten ze de camera's van KoopKracht toe in hun geheime testlaboratoria, gaan zij undercover met presentator Fons Hendriks en geven zij tips over wasmachines of scheerapparaten. Kijk alles terug op de KoopKracht-pagina!

In de eerste aflevering stapt presentator Fons Hendriks in een zelfrijdende auto. Kan de auto écht zelfstandig rijden met het auto-pilot systeem? De Consumentenbond vindt dat de term auto-pilot eigenlijk helemaal niet meer gebruikt zou moeten worden: "Dat zou inhouden dat hij een automatische piloot heeft en dat heeft hij helemaal niet".

Ook gaan we in deze aflevering undercover op zoek naar een nieuwe wasmachine. Elke winkel geeft een ander advies, dus hoe betrouwbaar zijn deze adviezen dan eigenlijk? En hoe voorkom je dat je thuiskomt met een veel te dure wasmachine die je helemaal niet nodig hebt?

Daarnaast worden er vragen gesteld over zorgkosten, waarom is hier geen openheid over? De prijs voor dezelfde behandeling kan in verschillende ziekenhuizen al met honderden euro's uiteen lopen. De Consumentenbond roept patiënten daarom op om hun rekening anoniem en veilig met hen te delen.

#iktestmee

Zelf meetesten? Dat kan ook! Maak zelf een vlog van één minuut over je favoriete product of je grootste ergernis en stuur deze naar koopkracht@rtvnh.nl of deel je vlog met #iktestmee.

Uitzendtijden

KoopKracht wordt uitgezonden op vrijdag om 17.45 en 20.45 uur en wordt daarna herhaald op zondag om 16.45 en maandag om 18.45.

Meer KoopKracht

Meer informatie of een item terugkijken? Dat kan op consumentenbond.nl/koopkracht!