Visualisatie laat explosieve groei Airbnb in Amsterdam zien

Dát Airbnb een ongelofelijke hoeveelheid adressen aanbiedt in Amsterdam was natuurlijk al bekend. Een nieuwe visualisatie laat de explosieve groei van het platform heel duidelijk zien.

De visualisatie is gemaakt door Kor Dwarshuis, die eerder al een soortgelijke presentatie maakte over de verhuur van Airbnb-appartementen in Barcelona. 

'Iedere stip op de kaart staat voor de eerste keer dat een appartement via Airbnb is verhuurd, aangevuld met de naam van de eigenaar', is de korte uitleg bij zijn presentatie. En die laat mooi zien hoe Airbnb zich in een paar jaar tijd van bescheiden speler ontwikkelde tot mega-aanbieder van kamers en woningen in Amsterdam. 

Lees ook: Honderden Airbnb-verhuurders omzeilen mogelijk nieuwe regels

De eerste jaren, 2008 tot 2010, groeit het platform nog bescheiden. Maar vanaf eind 2010, begin 2011 gaat het ineens hard. Plotseling zie je steeds vaker hoe één verhuurder meerdere woningen in één keer aanbied op het platform. 

Dossier: Drukte in Amsterdam


Meerdere adressen van één verhuurder

32.000 adressen

Airbnb bood in 2016 ruim 32.000 adressen aan in Amsterdam. Afgelopen jaar werden er 1.7 miljoen overnachtingen in de stad geboekt via het platform.