LIVE tot 17.00 uur: Duizenden lopen van Dam tot Dam

Vandaag wordt voor de 33ste keer de Dam tot Damloop gehouden. Het hele weekend wandelen, fietsen en hardlopen sportievelingen door de stad, maar zondag is het echte hoogtepunt als 44.000 hardlopers 10 Engelse mijl afleggen. De uitzending begint straks om tien uur op AT5.nl en de Facebookpagina van AT5

In tegenstelling tot vorig jaar zal het weer dit jaar koel worden. De organisatie heeft geen extra voorbereidingen getroffen voor het natte weer. Wel zijn er  - net als ieder jaar - warme thee, handdoeken en dekens voor de lopers. 

Lees ook:  MS-patiënt Winston voltooit Dam tot Dam Wandeltocht: 'Rusten? Nee, ik ga feesten!'

De hardloopwedstrijd wordt sinds 1985 ieder jaar op de derde zondag van september gehouden. Dit keer doen in totaal ruim 88.000 mensen mee met alle sportieve evenementen die het weekend gehouden worden. Zondag staan 44.000 lopers aan de start om van de Dam via Noord naar Zaandam te lopen.

Verkeershinder
Om al die sporters letterlijk in goede banen te leiden, zijn sommige straten afgezet voor het andere verkeer. Met name de verbinding naar Noord is gereserveerd voor de lopers. De IJtunnel blijft zondag in elk geval gesloten tussen 07.00 en 17.00. Hier vindt u meer verkeersinformatie.

Het evenement is van de eerste tot de laatste loper live te zien bij AT5. De uitzending begint om tien uur op AT5.nl en de Facebookpagina van AT5, de laatste loper zal rond een uur of vijf de finishlijn op de Peperstraat in Zaandam passeren.