Organisatie Dam tot Damloop moedigt omwonenden aan huizen te versieren

Het komende weekend staat weer in het teken van de verschillende Damloop tochten. Om deelnemers van de tochten een hart onder de riem te steken roept organisator Le Champion bewoners op om hun huizen zoveel mogelijk te versieren.

Zeker tijdens de 'Damloop by Night' kan door het ophangen van bijvoorbeeld lampionnen en andere lichten volgens Le Champion een mooi 'lichtjesfestival' ontstaan. "De bewoners versieren de straten, maken muziek en met spandoeken vol aanmoedigende teksten veranderen de straten in een feestelijk parcours", meldt de organisatie in een persbericht.

Versierwedstrijd
Bewoners die hun huis het mooist weten te versieren, worden ook dit jaar beloond tijdens de parcours versierwedstrijd. De hoofdrpijs is een liveoptreden van een 'leuke act' in de winnende straat, tijdens de Dam tot Damloop in 2018.

Aan alle vier de evenementen doen dit jaar ongeveer 87.000 sporters mee. Naar verwachting komen zo'n 150.000 toeschouwers naar Amsterdam en Zaandam. De Dam tot Damloop is zondag vanaf 10.00 uur de hele dag live te volgen op NH.