Zaandam en Amsterdam minder goed bereikbaar tijdens Dam tot Damloop

Tijdens het komende Dam tot Dam Weekend op zijn grote delen van (het centrum van) Zaandam afgesloten voor het verkeer. Ook in Amsterdam wordt voor een aantal wegen voor bepaalde tijd afgesloten.

Afsluitingen Zaandam
Het centrum van Zaandam is op zaterdag 16 en zondag 17 september moeilijk bereikbaar per auto in verband met de Damloop by night en Dam tot Damloop.

De parkeergarages Hermitage, Zaantheater (niet op zaterdagavond), Rozenhof en het parkeerterrein op de Rozengracht zijn wel open, maar vanwege de grote drukte raadt organisator Le Champion iedereen aan om met de fiets of het openbaar vervoer naar het evenement te komen. De bussen van Connexxion rijden deze dag een aangepaste route.

Verkeersmaatregelen Amsterdam
Vanwege de doorkomst van de Dam tot Dam Wandeltocht op zaterdag 16 september zijn tussen 8.30 en 16.00 uur enkele straten in Amsterdam-Noord niet bereikbaar (rondom Buiksloterdijk, Kadoelenweg, Landsmeerderdijk, Oostzanerdijk, Stoombootweg, Stellingweg en Appelweg). 

Lees ook: Damloop by night voor het eerst helemaal uitverkocht

Een dag later gaan in het centrum de Dam tot Dam FietsClassic en Dam tot Damloop van start. Hierdoor is de IJtunnel op zondag van 7.00 tot 17.00 uur in beide richtingen afgesloten. De Prins Hendrikkade in Amsterdam-Centrum is dan van 7.00 tot 17.00 uur ook niet bereikbaar. Een volledig overzicht is hier te vinden.

Kom met de trein
Deelnemers en toeschouwers worden opgeroepen om met het openbaar vervoer naar Amsterdam of Zaandam te komen. De NS zet langere treinen in en stopt extra op station Zaandam. Met het speciale Damloop retour reist iedereen met 20 procent korting. Meer informatie vind je op de website van de NS.

Tienduizenden lopers
Het Dam tot Dam weekend is met 88.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. NH Nieuws doet op 16 en 17 september uitgebreid verslag van diverse evenementen rondom de Damloop. Volg alles via onze website en Facebookpagina.