AT5 Trakteert: Verkeersregelaars in het zonnetje gezet

AT5 bestaat deze maand 25 jaar en wie jarig is trakteert! Daarom gaan we deze hele maand langs bij Amsterdammers die wel een bloemetje of een lekker stuk taart verdiend hebben.

Amsterdamers staan om hun grote mond bekend. En helemaal als het aankomt op het verkeer. Er wordt wat afgemopperd. Verkeersregelaars zijn vaak doelwit van hele scheldkannonades. Daarom wilden we als AT5 de verkeersregelaars eens in het zonnetje zetten. 

We gingen langs bij verkeersregelaar Dirk om hem een taart te overhandigen. Al had hij in eerste instantie geen idee waar aan hij de taart te danken had.

Dirk krijgt ook vaak te maken met mopperende bestuurders. 'Er wordt wel eens gevraagd of ik van de politie ben. Zoals bij jullie heb ik aangegeven dat het een eenrichtingsweg is. En niet iedereen is het er dan mee eens als ik ze verzoek om terug te rijden. Dan krijg je wel eens een grote mond.'

Met de taart is Dirk dan ook blij. 'Iedereen die ik op het fietspad een stopteken geef en uiteindelijk ook stopt voor mij: bedankt! Niet iedereen doet dat.'

Meer rondom het 25-jarig jubileum van AT5 vind je op AT5.nl/25jaar