TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

Op dinsdag om 16.40 uur 2-wekelijks een nieuwe aflevering van 'Op de Rit'. In de serie staat het hele OV-netwerk centraal.
Dat de komst van de Noord/Zuidlijn voor verandering gaat zorgen dat staat vast. Reizigers kunnen straks in 16 minuten van station Noord naar het eindstation Amsterdam Zuid komen. Maar dit niet alleen, ook het gehele ov-netwerk in de regio Amsterdam wordt ingrijpend aangepast. Met de start van de Noord/Zuidlijn op 22 juli wordt het metronetwerk de ruggengraat van het OV, alle tram/ en buslijnen sluiten hierop aan. 
De voorgaande afleveringen worden ook gedurende de hele week herhaald. 

Elke laatste dinsdag van de maand zendt AT5 een nieuwe aflevering uit van het programma Bouw Woon Leef over leefbaarheid in de stad. In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? En belangrijker nog; wat vindt de Amsterdammer hiervan. Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 

Daarnaast in de programmering vanaf 13 juni 2018 de documentaire 'Amstel Spiegel van de Stad'. 
Maar liefst 700.000 voorwerpen werden er gevonden tijdens de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Voor de documentaire 'Amstel: Spiegel van de stad' werden vijftien jaar lang de archeologen gevolgd die rondom de haltes de diepte in gingen. Bij het Damrak zakten de archeologen af tot 25 meter diepte, bij het Rokin tot 27 meter. 'Als je onderin bent, dan zit je op zo'n 120.000 jaar geleden', aldus Peter Kranendonk, één van de archeologen.  

Grondboor
In al die jaren werden de meest vreemde voorwerpen gevonden. Van geld tot sleutels, potjes, pannen, kleding en wapens; van alles kwamen de archeologen tegen. Voor Kranendonk stak er één object bovenuit. 'Dat is een groot stuk van anderhalve meter hoog kromgebogen ijzer, dat achteraf een grondboor bleek te zijn. En dat is een Amsterdamse uitvinding van rond 1600. En dat werd oorspronkelijk ingezet om te kunnen boren naar schoon grondwater. Een heel mooi apparaat.' 

Afval
Een selectie van de gevonden voorwerpen is ook vastgelegd in het boek Spul. 'Er is niks mooiers dan een uit elkaar gereten vogelkooi die verroest is', aldus uitgever Willem van Zoetendaal. 'Of een telefoontje dat voor eeuwig het zwijgen is opgelegd omdat-ie uit de jaren negentig komt. Dan blijkt de geschiedenis van de stad via het afval opeens heel erg mooi te zijn.'  

Een deel van de verzameling is binnenkort ook voor de Amsterdammer te bewonderen. In station Rokin staan twee enorme vitrines met daarin duizenden objecten uit de bodem van de binnenstad.
De documentaire 'Amstel, Spiegel van de Stad is te zien op AT5.nl en diverse malen op de tv zender. 

Vanaf 15 juni elke dag een nieuwe aflevering van het programma 'Kijken naar Koppen'Het WK Voetbal staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor AT5's Kijken naar Koppen. Voetbal is er niet te zien, alleen maar koppen. Jankend, schreeuwend, stilletjes, juichend. AT5 komt langs en legt het vast. Nederland is er niet bij maar onder de 150+ nationaliteiten in de stad zijn er uiteraard mensen die één van de 32 deelnemende landen aanmoedigen. Geef je op via info@AT5.nl.

1 juli 2018 doet AT5 uitgebreid verslag van Keti Koti.

In aanloop naar Keti Koti en op 1 juli herhalen wij de documentaire:​
In memoriam: Erwin de Vries portret van een meester (1929-2018)
In 2009 ontving de godfather van de moderne Surinaamse kunst het ereteken van Verdiensten van de stad Amsterdam. Reden te meer hem op Schiphol op te wachten en een korte documentaire over hem te maken vonden autodidacten Bram Verhappen en Wensley Garden. Verhappen ontmoette De Vries en zijn vrouw dat jaar ervoor, toen hij voor een tijd in Paramaribo woonde en in contact kwam met de kunstenaar. De makers wilde de Amsterdamse erfenis van De Vries in beeld brengen en keerden met hem terug naar zijn oude atelier die hij in 1984 verliet, om zich daarna voorgoed in Suriname te vestigen. Deze film is een ode aan een groots, hartstochtelijk en expressief kunstenaar die een belangrijk cultureel erfgoed nalaat zowel hier als in Suriname en aan zijn echtgenote en curator Lilian Abegg met wie hij lief en leed deelde. ​ De documentaire is te zien op: zaterdag 30 juni om 16.15, 19.15 en 23.15 uur en op zondag 1 juli om 09.15, 17.15 en 22.15 uur. 

Vanaf 14 juli t/m 5 augustus is AT5 aanwezig op het Kwaku Festival

Op 21 en 22 juli volgt AT5 de opening van de Noord-Zuidlijn op diverse wijzen. Meer informatie volgt. 

En op 23 juli starten de nieuwe uitzendingen van de Zwoele Stad

Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Ieder uur vanaf 17.00 zie je het dagelijkse nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens en Anneloes Mullink

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Andere algemene programma’s:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie 
Presentatie: Mark Schrader en Nejifi Ramirez

Elke laatste week van de maand op dinsdag het programma Bouw, woon, leef om 19.40 uur.

Donderdag: 

Elke even week: Stelling van Amsterdam 17.45 uur

Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam. 
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt de Burgemeester aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester en Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag en zondag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Sinterklaas Intocht, Gemeenteraadsverkiezingen, etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op AT5.nl.