TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Mountain View
Benieuwd naar onze complete programmering? Klik dan hier.

Deze weken staat AT5 in het kader van de verkiezingen. Elke dag een Park Politiek met verschillende lijsttrekkers; Rutte, Simons, Krol, Roemer, Asscher, Kuzu en Pechtold schuiven aan voor een kritisch gesprek.

Daarnaast vanaf 27 februari elke werkdag het programma 'AT5 hoort stemmen', waarin onze verslaggever Waldy aanbelt bij Amsterdammers om ze te vragen wat ze gaan stemmen, waarom die keuze en wat hun issues zijn.

Op 16 maart, de dag na de uitslag vanaf 07.00 uur het ochtendnieuws met reportages, bespreking van de uitslag en het overige nieuws van die ochtend.

In de avond een extra lange Park Politiek; wat betekent de landelijke uitslag voor de politiek in Amsterdam? Fractievoorzitters van Amsterdamse Politieke Partijen schuiven aan. Premiere is 16 maart om 18.20 uur.

Op 1 april viert AT5 het 25 jarig jubileum en gaan wij vanaf 00.00 uur vele 'oude' programma's herhalen.

AT5 is zo gemaakt dat je elke werkdag tussen 16:00 en 21:00 de nieuwste en meest actuele programma’s van dat moment over Amsterdam in roulatie voorbij ziet komen. Vanaf 17:00 uur elk uur het AT5 Nieuws, voorafgegaan door een première van programma uit een langer lopende serie. Na het AT5 Nieuws is er dan altijd een nieuwe aflevering van De Straten van Amsterdam te zien. 

Het AT5 Nieuws: 
Dagelijks ieder uur vanaf 17.00 zie je het laatste nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Saida Maggé, Mark Schrader, Mark Leene.  

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Gulden Ilmaz, Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

De programma’s die voorafgaand aan het AT5 Nieuws uitgezonden worden zijn:

Maandag: Vrouwen van Amsterdam
Filmmakers Annegré Bosman en Mildred Roethof volgden kleurrijke, sterke Amsterdamse vrouwen met hun camera. Dit leverde een serie op die een divers beeld schetst van: armoede, het gevecht van moeders tegen schaamte en voor betere kansen voor hun kinderen met een beperking, de harde werkelijkheid van homo-gerelateerd geweld,  tienerzwangerschappen, en de kracht van samenwerken. 


Dinsdag: Van Streek in de Stad
AT5 en NH onderzoeken gezamenlijk de verschillen en overeenkomsten van het werken in de provincie of de grote stad.

Woensdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie
Presentatie: Annemijn van Hilten en Mark Schrader

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends, Waldy van Geenen

Vrijdag: Het Verhoor of Over de top
In het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Algemene series en/of programma’s die bij AT5 te zien zijn

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt Burgemeester Eberhard van der Laan aan de tand gevoeld in De Burgemeesters, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie: Vincent van Rijn

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is.

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen.
Koopkracht is terug te zien via de AT5 site.

Bouw, woon, leef
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger.
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

Geluk op 13
In samenwerking met het ROC trok Mark Leene de stad in om bewoners van nummers 13 te filmen en te interviewen over hun geluksgevoel.


GRAP TV:
Muziekprogramma met video’s van Amsterdamse bands. (i.s.m. Salto)
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 23:15

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Hart voor mijn buurt:
"Syrieganger uit Nieuw West" "Man doodgeschoten in West" "Brutale inbrekers in Osdorp" Het is slechts een greep uit de berichtgeving over de achterstandswijken Nieuw-West en West. Armoede, werkeloosheid, criminaliteit, radicalisering en overlast. Dat is het beeld dat er heerst over deze buurten. Afgelopen maanden trokken 75 jongeren van het ROC van Amsterdam, College West de verschillende probleemwijken van Nieuw-West en West in en gingen met bewoners in gesprek. Stuk voor stuk hartverwarmende verhalen en ontmoetingen tussen verschillende mensen en culturen die bij elkaar om de hoek wonen.
Uitzending: Vanaf 10 oktober elke maandag om 16:45

 

Evenementen:

Voor 2017 staan op stapel Koningsdag, Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert (i.s.m. AVROTROS), Uitmarkt (i.s.m. NH en AVROTROS) Kwakoe festival, Keti Koti etc.

Benieuwd naar onze complete programmering? Klik dan hier.