TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

In aanloop op de herdenking van de Bijlmerramp op woensdag 4 oktober zenden wij vanaf zondag 1 oktober 2 specials uit over de Bijlmer en de ramp.
Om 18.15  uur wat de ramp betekende voor de Bijlmer.  Deze special zoemt in op wat de impact en de betekenis van de Bijlmerramp was en is voor de wijk, wat het deed met de Bijlmerbewoners.
Om 19.15 uur de hulpverlening na de ramp. Door middel van uniek scannergeluid recontrueren we deze noodlottige avond. Hoe ging de politie te werk in de eerste uren na de ramp, en waarom verliep de identificatie van de slachtoffers zo moeizaam? Met o.a. Bernard Welten (toendertijd coördinator op de rampplek) en Bart Driessen (deed toen de berging op de rampplek). 
 
Op dinsdag 3 oktober start de nieuwe serie afleveringen van Koopkracht (zie hieronder voor meer informatie). 
 
Op woensdag 4 oktober een live registratie van de Herdenking van de Bijlmerramp van 17.00 tot 18.45 uur met aansluitend om 19.00 uur een gesprek met verschillende gasten.
 
Donderdag 5 oktober om 18.45 uur een nieuwe aflevering van Het Verhoor waarin de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand wordt gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
 
En natuurlijk (dagelijks) nieuwe afleveringen in de reguliere programmering:
 

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Dagelijks ieder uur vanaf 17.00 zie je het laatste nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Saida Maggé, Mark Schrader, Waldy van Geenen

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Gulden Ilmaz, Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Algemene programma’s die voorafgaand aan het AT5 Nieuws uitgezonden worden zijn:

Per maandag 17 oktober: 'Maatjes Gezocht' - een wekelijks programma over vrijwilligerswerk  
Presentatie: Tatum Dagelet

Per dinsdag 3 oktober een nieuwe serie afleveringen van KoopKracht en elke laatste week van de maand op dinsdag het programma Bouw, woon, leef

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie
Presentatie: Annemijn van Hilten en Mark Schrader

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends

Donderdag: Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt Burgemeester Eberhard van der Laan aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester: Saida Maggé, Presentatie Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is.

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

GRAP TV:
Muziekprogramma met video’s van Amsterdamse bands. (i.s.m. Salto)
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 23:15

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

AT5 Druktedebat.
Het succes van de stad Amsterdam staat in dit debat centraal.  De aanzuigende werking is ongekend. Amsterdam is populair vanwege bereikbaarheid / ligging, hotels, goede sfeer, divers cultureel aanbod, en vrijheid / liberaal gedachtegoed. Dit succes zorgt voor toenemende druk op en in de stad. Hoe verplaatsen mensen zich, waar verblijven ze en hoe blijven musea ed toegankelijk? En niet onbelangrijk, hoe blijft de stad aantrekkelijk voor de huidige bewoners?  Het debat is verdeeld over drie thema’s: verplaatsen, verblijven en recreëren en per onderdeel zullen diverse gastsprekers aanschuiven. Kijk naar een boeiend gesprek tussen binnenstad bewoners, ondernemers, de politie, hoteleigenaren, airbnb'ers, verantwoordelijk wethouder Ollongren, wethouder Litjens, Frits Huffnagel gespecialiseerd in Citymarketing en creatievelingen die de drukte juist gebruiken als inspiratiebron.
Presentatie: Saida Maggé en Martijn de Greve. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op http://www.at5.nl/gemist/tv