TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Mountain View

Week 28 (10 t/m 16 juli 2017)

Deze week de laatste week voordat de zomerprogrammering start (zie hieronder).

Met op donderdag 12 juli om 17.45 uur 'De Stelling van Amsterdam' en om 18.45 uur een nieuwe aflevering van 'Het Verhoor'.

Op vrijdag 14 juli een aflevering van 'De Burgemeester' om 18.45 uur. Om 19.15 uur is er een speciale aflevering van 'Park Politiek' van 30 minuten. 

Tijdens de zomerweken (week 29 t/m week 35)

In de komende weekenden is AT5 volop aanwezig op het Kwaku Festival dat in het weekend van de 15e start. Elke maandag (vanaf 17 juli 2017) zendt AT5 een compilatie in 2 delen uit. De eerste om 17.45 uur en de tweede om 18.45 uur. Deze compilaties worden in de week erna volop nog herhaald.

Op maandag 17 juli a.s. start AT5 tevens de uitzendingen van de 'De Zwoele Stad'.  De zomer is in volle gang en dat betekent gloednieuwe afleveringen van AT5's zomerse talkshow De Zwoele Stad. Dit seizoen praat AT5 op het Ajaxterras van de Stadsschouwburg met een keur aan inspirerende en leuke gasten. De aflevering worden dagelijks uitgezonden om: 17.15 (premiere) uur,  19.15 uur, 21.15 uur en 23.15 uur en natuurlijk overdag

Verder vanaf maandag 17 juli wekelijks een aflevering van 'Talent boven water', uitzending op maandag om 18.20 en 20.20 uur, een talkshow in samenwerking met het Grachtenfestival: 
- met de winnaar Vakjuryprijs en winnaar Publieksprijs Grachtenfestival Conservatorium Concours 2017
- met de winnaar van de pitches op locatie (Odeon/Supperclub) en thema 2017 (In Stijl)
- met de Artist in Residence, pianiste Sophiko Simsive
Tijdens het Grachtenfestival zelf van 12 augustus t/m 20 augustus zendt AT5 dagelijks 3 verse 3 minuten reportages uit.  

Vanaf 1 augustus reportages over de 'Amsterdamprijs voor de Kunst'. In een 3tal reportages maakt u kennis met de prijs, de juryleden, genomineerden etc. Er is een prijs die vernieuwende kunstenaars en initiatieven stimuleert, een prijs voor de beste culturele prestatie en tenslotte een prijs voor bewezen kwaliteit. Alle genomineerden zijn door Amsterdammers voorgedragen. De winnaars ontvangen een geldbedrag van € 35.000 en een bijzondere schaal van de stad Amsterdam. De bekendmaking is op 24 augustus 2017. Premiere op dinsdag om 18.10 uur

AT5 is zoals elk jaar weer aanwezig bij de Canal Parade tijdens de Gay Pride. Op 5 augustus vanaf 13.00 uur is de Canal Parade live bij AT5 te volgen. De herhaling is dezelfde avond en de volgende ochtend te zien.

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is AT5 op de Uitmarkt. Met verschillende reportages informeert AT5 u over het nieuwe culturele seizoen. 

En natuurlijk brengt AT5 u uw dagelijks nieuws. Zowel via de website als op televisie. 

Verder tijdens de 'stopweken' een herhaling van de 25- jaar jubileum uitzendingen. Om 10.00 uur in de ochtend en 22.00 uur in de avond een terugblik op oude programma's van AT5.

Op maandag 4 september start AT5 met de nieuwe programmering!

AT5 wenst u een hele mooie zomer en veel kijkplezier! 

 

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Dagelijks ieder uur vanaf 17.00 zie je het laatste nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Saida Maggé, Mark Schrader, Mark Leene.  

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Gulden Ilmaz, Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Algemene programma’s die voorafgaand aan het AT5 Nieuws uitgezonden worden zijn:

Maandag per 8 mei: MeesterWerk 
In MeesterWerk bezoekt kunstliefhebber én muzikant Midas Meester Noord-Hollandse musea.
Elk museum vertelt een eigen verhaal en bij elk verhaal hoort muziek. Midas brengt die twee werelden bij elkaar. 


Dinsdag per 9 mei: Weg uit de Stad 
Inwoners uit Amsterdam-Noord bezoeken de dorpen in Noord-Holland waar hun eigen straat naar is vernoemd.


Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie
Presentatie: Annemijn van Hilten en Mark Schrader

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends, Waldy van Geenen

Donderdag: Het Verhoor of Over de top
In het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends


Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt Burgemeester Eberhard van der Laan aan de tand gevoeld in De Burgemeesters, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie: Vincent van Rijn

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is.

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

GRAP TV:
Muziekprogramma met video’s van Amsterdamse bands. (i.s.m. Salto)
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 23:15

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

AT5 Druktedebat.
Het succes van de stad Amsterdam staat in dit debat centraal.  De aanzuigende werking is ongekend. Amsterdam is populair vanwege bereikbaarheid / ligging, hotels, goede sfeer, divers cultureel aanbod, en vrijheid / liberaal gedachtegoed. Dit succes zorgt voor toenemende druk op en in de stad. Hoe verplaatsen mensen zich, waar verblijven ze en hoe blijven musea ed toegankelijk? En niet onbelangrijk, hoe blijft de stad aantrekkelijk voor de huidige bewoners?  Het debat is verdeeld over drie thema’s: verplaatsen, verblijven en recreëren en per onderdeel zullen diverse gastsprekers aanschuiven. Kijk naar een boeiend gesprek tussen binnenstad bewoners, ondernemers, de politie, hoteleigenaren, airbnb'ers, verantwoordelijk wethouder Ollongren, wethouder Litjens, Frits Huffnagel gespecialiseerd in Citymarketing en creatievelingen die de drukte juist gebruiken als inspiratiebron.
Presentatie: Saida Maggé en Martijn de Greve. 

AT5 Trakteert! 
AT5 bestaat in de maand april 25 jaar en wie jarig is trakteert! Daarom ging AT5 deze hele maand langs bij Amsterdammers die wel een bloemetje of een lekker stuk taart verdiend hebben. De filmpjes vind je terug op de site.

Verslag van de Johan Cruijff Run op 25 april. De compilatie vind je terug op de site.

En natuurlijk was AT5 er ook dit jaar op Koningsdag de hele dag bij. Kijk voor de compilatie op de site.

AJAX op weg naar de finale. Interviews met oude bekenden, archiefmateriaal en supporters op weg naar de finale. Je ziet het terug op de site als We gaan naar Stockholm.

In  juli starten weer met mooie nieuwe afleveringen van De Zwoele Stad

Evenementen:
Voor 2017 staan op stapel Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert (i.s.m. AVROTROS), Uitmarkt (i.s.m. NH en AVROTROS) Kwaku festival, Keti Koti,  etc.