TV gids

Al onze programma's zijn dagelijks (terug) te zien via AT5.nl en onze app.

Programmering:

Vanaf donderdag 15 februari 17.40 uur start de driedelige wekelijkse serie 'A'dam Ademt'. In A'dam Ademt zie je wat de gevolgen zijn van luchtvervuiling en welke initiatieven er genomen worden door Amsterdammers om de luchtkwaliteit te verbeteren.

IN HET KADER VAN DE GEMEENTERAAD VERKIEZINGEN ZENDT AT5 DE VOLGENDE PROGRAMMA'S UIT:

Elke maandag om 18.40 uur Debatje Met. Weet jij nog niet wat je gaat stemmen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen? Kijk dan Debatje met. In een 1 op 1 debat gaan politici de strijd met elkaar over een bepaald onderwerp, waarvoor ze maar een paar minuten tijd krijgen. Er zijn nieuwe Debatjes Met tot aan de Gemeenteraadsverkiezingen.

Elke maandag en woensdag om 17.40 uur een nieuwe aflevering 'Ronald heeft kiespijn'. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart legt AT5 presentator Ronald Olsthoorn een aantal huisbezoeken af bij de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen.

Dagelijks om 18.10 uur een nieuwe aflevering Waldy hoort Stemmen, onze presentator Waldy van Geenen belt bij willekeurige Amsterdammers aan om de stemming te peilen. 

Op 8, 11, 14 en 18 maart om 18.40 Spindoctors een nieuw programma waarin diverse campagnefilmpjes door de mangel worden gehaald.

Dagelijks Channel 6 Fake News filmpjes in samenwerking met Channel 6/Fake News en jongeren van het ROC Amsterdam; hoe kijken jongeren tegen de Gemeenteraadsverkiezingen aan? Zie C6FN.

Op 10,12, 14, 16 en 20 maart gaat de AT5 Stembus langs diverse markten in Amsterdam. Een uur live televisie om 11.00 uur met herhalingen van de uitzendingen om 16.00 uur, 23.00 uur en 10.00 uur de volgende dag.
De AT5 Stembus komt naar de Amsterdammer toe. En waar zijn er altijd mensen met een mening? Op de markt. Vijf dagen lang toert de AT5 Stembus langs vijf verschillende markten. Op de markt maken we een live programma van ruim een uur met en voor Amsterdammers. Discussie, debat en ongezouten meningen. Het kan er straks pittig aan toe gaan want er staat heel wat op het spel: je stem! In onze programma’s besteden we ruim aandacht aan de stadsdeelcommissies die dit jaar gekozen worden. Kortom: Het kan straks niemand ontgaan zijn dat er gestemd moet gaan worden!

zaterdag 10 maart: Pekmarkt (Noord)
maandag 12 maart: Dappermarkt (Oost)
woensdag 14 maart: Ten Katemarkt (West)
vrijdag 16 maart: Albert Cuypmarkt (Centrum/Zuid)
dinsdag 20 maart: Kraaiennest Markt (Zuidoost) 

Stem van Mokum. In samenwerking met de TV Academy zendt AT5 4 talkshows uit voor en door jongeren tussen de 18 en 30 jaar.
De debatten worden uitgezonden op 17, 18, 19 en 20 maart om 18.20 uur, herhalingen om 20.15 en 23.15 uur.

19 maart: Het grote slotdebat. 

21 maart: AT5 Live vanaf 20.30 tot en met 00.30 uur.

22 maart: The day after; 09.00 uur, 13.00 en 17.00 uur nieuws geheel in teken van de uitslagen en speciale aflevering van Park Politiek  

Al onze programma's zijn ook via de website AT5.nl terug te kijken.

Reguliere  programmering:

Het AT5 Nieuws: 
Ieder uur vanaf 17.00 zie je het dagelijkse nieuws uit Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader, Waldy van Geenen, Lisette Wellens en Anneloes Mullink

De Straten van Amsterdam: 
Elke dag te zien op AT5, direct na het Nieuws. In elke straat, laan of weg en achter elke deur in Amsterdam wonen, werken en leven interessante mensen en staan bijzondere gebouwen. AT5 laat elke dag de verhalen en mensen uit een specifieke straat aan het woord over datgene waar zij trots op zijn.
Presentatie: Cecile v/d Grift, Waldy van Geenen.

Andere algemene programma’s:

Maandag, woensdag, donderdag en vrijdag: Bureau 020
Opsporingsprogramma in samenwerking met politie en Justitie 
Presentatie: Mark Schrader

Elke laatste week van de maand op dinsdag het programma Bouw, woon, leef om 19.40 uur.

Donderdag: Stelling van Amsterdam
Discussieprogramma over diverse onderwerpen uit de stad met elke week gasten uit de actualiteit.
Presentatie: Menko Arends

Donderdag: Het Verhoor of Over de top 18.45 uur
In Het verhoor wordt de Amsterdamse Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg aan de tand gevoeld over misdaad, criminaliteit en veiligheid in Amsterdam.
Presentatie: Mark Schrader

In Over de top worden eigenaren en/of leidinggevende van Amsterdamse instanties en bedrijven aan de tand gevoeld over wie ze zijn, hoe zij leidinggeven en hoe zij de toekomst van Amsterdam voor zich zien.  
Presentatie: Menko Arends

Vrijdagavond: Park Politiek of De Burgemeester 18.45 uur
Elke vrijdagavond staat AT5 om 18:45, 19:45 en 23:45 in het teken van de Amsterdamse politiek en de gevolgen van beslissingen die hierin wel of niet genomen worden.  

Om de week wordt de Burgemeester aan de tand gevoeld in De Burgemeester, of schuiven wethouders en raadsleden aan in Park Politiek.
Presentatie De Burgemeester en Park Politiek: Ronald Olsthoorn

Het Verkeer
Elke dag informeren AT5 en de Gemeente Amsterdammers over de laatste wergwerkzaamheden in de stad.

Amsterdam informeert
Dit programma houdt je op de hoogte van alles wat speelt op het gebied van wonen, werken en leven in Amsterdam. Van evenementen tot vrijwilligerswerk en van de Stadspas tot waarom er bomeninspecties zijn.

Bouw, woon, leef 
In Amsterdam wordt volop gebouwd, ingericht, heringericht, gesloopt oen getransformeerd. Waar, hoe, waarom en voor wie? Elke maand gaat Bouw Woon Leef naar een ander stadsdeel om te kijken wat er gebouwd wordt en hoe Amsterdammers hier wonen en leven. De maand wordt afgesloten met een talkshow over stedelijke ontwikkeling vanuit Pakhuis de Zwijger. 
Bouw Woon Leef zie je elke laatste week van de maand op dinsdag 19.45 en 23.45 uur

Rietveld TV:
Kunstprogramma gemaakt door studenten van de Rietveld Academie
Uitzending: Laatste zaterdag van de maand om 22:45

Koopkracht
In samenwerking met De Consumentenbond maakte AT5 het televisieprogramma KoopKracht. In de afleveringen van KoopKracht neemt presentator Fons Hendriks consumenten mee door het soms ondoordringbare woud van producten, diensten en klachten, maar zoekt hij ook naar oplossingen. Koopkracht is terug te zien via de AT5 site. 

Universiteit van Nederland
Amsterdam telt veel studenten. Veel van de colleges die zij volgen zijn echter ook interessant en leerzaam voor Amsterdammers die niet studeren. Vandaar dat beste hoogleraren elke dag om 16:00 op AT5 een college geven welke voor iedereen te bekijken en te beluisteren is. 

Evenementen:

Registraties van de Gaypride, (i.s.m. AVROTROS), Prinsengrachtconcert, Uitmarkt, Kwaku festival, Keti Koti, City Swim, Dam tot Damloop, Sinterklaas Intocht, Gemeenteraadsverkiezingen, etc.

Alle uitzendingen zijn terug te vinden op AT5.nl.