Uitgebrande huurauto mogelijk gebruikt bij misdrijf: politie zoekt getuigen

Een huurauto die in de nacht van 3 op 4 september in brand werd gestoken in Diemen is mogelijk gebruikt bij een misdrijf. Dat meldt de politie, die geen idee heeft wie de auto huurde en daarom een beroep doet op getuigen.

Bewoners van de Griend horen in de bewuste nacht rond 4.00 uur een harde knal. Terwijl het vuur vat krijgt op de auto bellen ze de hulpdiensten. Die zijn snel ter plaatse en kunnen daardoor voorkomen dat de auto volledig in vlammen opgaat. 

Getuigen vertellen de politie dat zij hebben gezien hoe kort na de explosie een scooter richting het viaduct reed. Nadat het wrak onderzocht is, blijkt het vermoeden juist: de auto is in brand gestoken. 

Verhuurbedrijf
Ook het autoverhuurbedrijf wordt zonder al te veel moeite gevonden. Zij kunnen de politie echter niet vertellen wie de auto heeft gehuurd, vertelt Leo Dortland van de Amsterdamse politie in AT5-programma Bureau 020. 

'De rechercheurs houden er rekening mee dat deze auto bedoeld was om volledig in vlammen op te gaan', aldus Dortland. 'Daarom hebben we sterk het vermoeden dat deze auto gebruikt is bij een misdrijf.'

Getuigen
De politie zoekt getuigen die de eerdergenoemde scooter hebben gezien of iets opvallends hebben gezien bij de geparkeerde auto aan de Griend. Het gaat om een Kia Rio met kenteken JX-514-N. Mensen met informatie over deze zaak kunnen de politie bereiken op 0800-6070 of anoniem op 0900-7000.