Brandweer geeft 'sein veilig' in Amstelveen: afzettingen opgeheven

De brandweer in Amstelveen heeft zojuist het 'sein veilig' gegeven voor de omgeving van de Oranjebaan, waar eerder vandaag bij graafwerkzaamheden een gasleiding bloot kwam te liggen. Uit voorzorg werden winkelcentrum Bankrashof en een vleugel van zorgcentrum Klaasje Zevenster ontruimd, maar er is geen gas gemeten.

Een woordvoerder van de brandweer meldt aan AT5 dat eerdere afzettingen worden opgeheven. Uit voorzorg werd een gebied van 50 meter rond blootliggende transportleiding afgezet. 

De 55 bewoners van de ontruimde vleugel van het zorgcentrum werden opgevangen in de centrale hal van het pand. Nu er geen direct gevaar meer is, kunnen zij terug naar hun woning. 

Druk verlaagd
Om eventuele schade aan de gasleiding vast te stellen, heeft beheerder Gasunie de druk tijdelijk verlaagd. De leiding moet wel worden behandeld, maar dat kan zonder gevaar voor de directe omgeving. 

De locatie van het lek is vlak naast de Amstelveense brandweerkazerne. Voor het lek is Grip 1 afgekondigd, wat inhoudt dat de hulpdiensten nauw met elkaar samenwerken. In het winkelcentrum zijn onder meer twee supermarkten en een drogisterij gevestigd.

 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie