Van der Sar stopt als voorzitter van technisch hart Ajax

Edwin van der Sar heeft bij Ajax besloten om geen voorzitter meer te zijn van het technisch hart. Dat maakt Ajax maandagavond bekend. Zijn rol wordt overgenomen door Marc Overmars.

Van der Sar blijft wel algemeen directeur van Ajax. Overmars zal door de verschuivingen voortaan de wekelijkse vergaderingen van het technisch hart leiden.

Het besluit werd afgelopen zomer besloten. 'We hebben toen bepaalde dingen kritisch tegen het licht gehouden. Bij Ajax is de opleiding van talenten van cruciaal belang, maar ook dat de spelers die wij opleiden doorgroeien en daadwerkelijk een kans krijgen en vaste waarde kunnen worden in onze A-selectie', legt Van der Sar in een reactie uit.

Aankoopbeleid belangrijker geworden
De algemeen directeur erkent dat niet alles kan worden opgevangen met spelers uit eigen jeugd: 'Dus scouting en het aankoopbeleid zijn steeds belangrijker geworden. Waar veel andere clubs een technisch directeur hebben, blijven wij van mening dat een driemanschap zoals ons technisch hart is, waarbij alle disciplines vertegenwoordigd zijn, het beste is voor onze club. Waarbij ik als algemeen directeur natuurlijk eindverantwoordelijk blijf.'

Dennis Bergkamp en Saïd Ouaali, hoofd van de jeugdopleiding, zitten ook nog in het technisch hart. Bergkamp zal voortaan meer de nadruk als individueel trainer moeten leggen op de ontwikkeling van spelers en de doorstroming van talenten. De rol van Ouaali blijft ongewijzigd.