Keizer: 'Logisch dat Heerenveen met iets meer vertrouwen start dan wij'

Marcel Keizer zegt na afloop van de wedstrijd in Heerenveen dat de opluchting niet zo groot is als men denkt. Ajax won zondagmiddag met 0-4, maar maakte een chaotische indruk.

'We komen hier naartoe om een wedstrijd te winnen, dat verschilt niet veel', aldus de trainer van Ajax. Hij zegt wel te begrijpen dat de druk om te winnen groter is voor Ajax. 

Lees ook: Chaotisch Ajax neemt drie punten mee terug uit Heerenveen

Keizers positie werd afgelopen week besproken in de media, na dramatische resultaten in Europe en vorige week nog tegen Vitesse. En dat terwijl Vitesse niet in topvorm zou zijn. De Arnhemmers verloren in de bekercompetitie nog tegen de Amsterdamse amateurclub Swift. Het water stond Keizer daarom aan de lippen. 

Vertrouwen
Heerenveen kent daarentegen een uitstekende start van het seizoen. 'Het is ook logisch dat Heerenveen met iets meer vertrouwen speelt dan dat wij dat doen', zegt Keizer. 

Neres kreeg de voorkeur, ten koste van Justin Kluivert. En hoewel Neres twee doelpunten maakte, speelde hij geen opperbeste wedstrijd. Dat beaamt Keizer. 'Maar dan tellen de doelpunten extra zwaar. Dan heeft hij het uiteindelijk toch goed gedaan in rendement. We willen uiteraard ook daar beter', aldus de trainer van Ajax.