Ajax wil meer aandelen Arena kopen

De dikke bankrekening zal ongetwijfeld geholpen hebben, maar het gaat Ajax vooral om de extra zeggenschap in de Johan Cruijff Arena. Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft gisteravond gezegd dat de club meer aandelen van de Arena wil hebben.

Van der Sar deed zijn uitspraken op het Ajax Kick Off Event, schrijft Ajax Showtime. 'Nu heb je te maken met concerten, het veld, verdelen van gelden, commerciële partners die belangrijk zijn met tegenstrijdige belangen', zei Van der Sar op de speciale avond voor sponsoren en zakelijke relaties. 'We moeten met elkaar zorgen dat de Arena goed gevuld wordt, met name door wedstrijden van Ajax in Europa', waarbij de oud-doelman ongetwijfeld al keek naar volgend seizoen.

Intussen wordt er hard gewerkt aan een vernieuwing van de Johan Cruijff Arena. Zo zijn de blauwe, groene en oranje stoeltjes vervangen voor rode exemplaren en krijgt de buitenkant van het stadion een facelift. Van der Sar zei daar over: 'Ik ben zelf ooit begonnen in een kale bak met een slecht grasveld. Het wordt steeds beter, het moet een echt Ajax-stadion worden'.