Burgemeester mocht Steakhouse in Oost vorig jaar sluiten ondanks fout van politie

Steakhouse Jaffa in Oost is vorig jaar terecht gesloten door de burgemeester, ondanks dat de politie foutieve informatie gaf over de hoeveelheid cocaïne die werd aangetroffen. Dat heeft de rechtbank deze week bepaald.

Het steakhouse is inmiddels weer open, maar de ondernemer vond de sluiting van vorig jaar onterecht en stelt hierdoor schade te hebben geleden. Uit politie-informatie blijkt dat bij het steakhouse een man werkte bij wie tijdens een fouillering zeven wikkels met cocaïne zijn gevonden.

Dealerindicaties
Hoewel achteraf bleek dat er minder cocaïne in zat dan tijdens de sluiting werd gedacht, wees de hoeveelheid nog steeds op verkoop. Bovendien was sprake van dealerindicaties, onder andere omdat de man zegt in Italië twee keer met justitie in aanraking te zijn gekomen voor drugs dealen.

Lees ook: Steakhouse Oost gesloten na vondst drugs en erectiepillen

De combinatie van het bezitten van cocaïne en een verleden als dealer is genoeg reden om over te gaan tot sluiting, oordeelt de rechter. Of de ondernemer ervan wist dat één van zijn personeelsleden dealde vindt de rechtbank niet van belang omdat de sluiting namelijk niet tegen hem is gericht, maar op het herstellen van de openbare orde.

Advocaat
De advocaat van het steakhouse liet vorig jaar november al weten dat de aangetroffen hoeveelheid cocaïne minder was dat aanvankelijk werd gedacht. 'Er is een fout gemaakt door de politie en die fout is ook toegegeven. Of de sluiting daarom überhaupt plaats had mogen vinden is dan ook nog maar de vraag', liet advocaat Peter Kuijper destijds weten. Nu blijkt dat de sluiting dus wel terecht was.