Verdachten brandstichting fastfoodrestaurant op camera vastgelegd

De politie is op zoek naar twee verdachten in verband met een poging brandstichting bij een fastfoodrestaurant aan Plein '40-'45 in Nieuw-West gisternacht.

Op camerabeelden van het restaurant is het duo te zien. Ze kwamen vanuit de richting van de Krijn Breurstraat en liepen samen richting de zij-ingang van het restaurant. Even later staat de deur in brand en rennen beide verdachten weer weg in de richting van de Krijn Breurstraat.

De ene verdachte droeg een donkerblauwe jas met een roodkleurige kraag, een donkerkleurige broek en had een handschoen aan. De andere verdachte droeg een zwarte jas, een zwarte trainingsbroek met een witte streep, donker gekleurde schoenen met een witte streep. Beiden hadden een zwarte capuchon op.

Fietser
Kort na het ontstaan van de brand kwam er ook iemand langs op een fiets. Diegene stopte even en fietste vervolgens weer door. De politie komt graag met die fietser in contact.

Doordat de brand snel werd ontdekt, bleef de schade aan het restaurant beperkt tot een gesprongen ruit en rookschade. Bij de brandhaard werd een jerrycan gevonden. Die is door de politie veiliggesteld.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie