Verdachte gewelddadige overval Bijlmerplein snel opgepakt

Op de tweedehandswinkel CeX aan het Bijlmerplein is vanavond om 20.20 uur een overval gepleegd. De verdachte werd zeven minuten later aangehouden, maar later bleek dat hij niets met de overval te maken had.

De dader sloeg direct nadat hij de winkel had overvallen op de vlucht. Hij kon om 20:27 uur, slechts zeven minuten na de overval, worden aangehouden op station Bullewijk. De politie zegt dat de man voldoet aan het signalement. Er wordt nu onderzoek gedaan of hij ook echt de overvaller is.

Geweld
Bij de overval is geweld gebruikt. Ook hebben twee personeelsleden zich flink verzet, waardoor zij moesten worden onderzocht door opgeroepen ambulancepersoneel. Ze zijn niet overgebracht naar het ziekenhuis.

Agenten zijn momenteel op het Bijlmerplein aanwezig en spreken met getuigen. Ook wordt er gekeken of er bewakingsbeelden zijn van de overval.

Vaker raak
Het is al de tweede overval op het Bijlmerplein deze week. Afgelopen zondag overviel een winters gekleed drietal nog een winkel. Ook in januari was het raak. Daarvoor werd een 16-jarige verdachte aangehouden. Ook werd er dit jaar een ramkraak gepleegd op een winkel op het plein. De daders vonden het toen nodig om een vuurwapen op buurtbewoners te richten.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie