'Nederland is voetbaltalent misgelopen, grote clubs keken vroeger niet in de Bijlmer'

Tijdens de finale van het voetbaltoernooi op festival Kwaku werden gisteravond herinneringen opgehaald aan vroeger. Volgens voetbalveteraan Gino Slager is er voor voetbaltalenten uit de Bijlmer wel wat veranderd.

Hij zegt dat profclubs tegenwoordig wel, maar vroeger niet in de Bijlmer zochten naar veelbelovende voetballers. Nederland is daardoor talent misgelopen, zegt Slager.

'Als de talenten van vroeger nu waren geboren, had je nu veel betere voetballers gehad, technischer', zegt Slager. 'Vroeger was het anders. Als donkere jongere uit de Bijlmer brak je niet snel door. De Bijlmer had een slechte naam in die tijd, snap je? De grote teams keken niet in de Bijlmer naar talent'.

Lees ook: Festivalgangers met Ajax-shirt geweigerd bij Kwaku

Aan het voetbaltoernooi op Kwaku deden vroeger ook grote namen mee, onder wie Ruud Gullit, Frank Rijkaard en toenmalig Ajacied Stanley Menzo. Toen Ajax daarvan hoorde, kreeg Menzo op zijn kop, vertelt veteraan Eddy Moundo. 'Hij deed mee in zijn vrije tijd, maar dat mocht niet vanwege het risico op blessures. Want hij was speler van Ajax'.