Kamp Seedorf overdonderd door vraag naar shirts 'Damsko Strijder'

De site van kunstenaarscollectief Kamp Seedorf is vanmiddag bezweken onder de 'enorme belangstelling' naar 'Damsko Strijder'-shirts. Er werden zelfs meer shirts verkocht dan er beschikbaar zijn.

Dat heeft Kamp Seedorf vanavond laten weten. Alle vijftig shirts met daarop het graffitikunstwerk van burgemeester Eberhard van der Laan waren binnen mum van tijd uitverkocht.

Restock
'Wij en onze software zijn een beetje overdonderd door alles en vragen om jullie begrip en geduld', schrijft Kamp Seedorf op Facebook. 'We gaan sowieso een dikke restock doen. Donderdag worden de eerste vijftig shirts verzonden aan degenen van wie de bestellingen als eerste binnen waren. De rest moet helaas drie weken wachten'.

Het kunstwerk met de tekst 'Damsko (Amsterdam, red.) hart strijder' verscheen begin februari op een van de metro-ingangen op de Wibautstraat in Oost, nadat bekend werd dat er bij de burgervader uitgezaaide longkanker was geconstateerd. Door een foutje van een schoonmaker wer het kunstwerk in maart verwijderd.

De winst van de verkoop zal worden gedoneerd aan KWF kankerbestrijding.