Bouw Canal Parade-boten begonnen: 'Wordt zoals altijd een hele show'

Een gigantische pan, metershoge vlammen, tal van tv-schermen en een geluidsinstallatie die in een kleine club niet zou misstaan. Volgende week allemaal te zien op de Amsterdamse grachten tijdens de Canal Parade. Vandaag begon de opbouw van de boten al.

En echt heel veel anders dan andere jaren gaat het allemaal niet worden. 'Ik denk dat het zoals andere jaren weer een hele show wordt. Stilletjes onder de brug door en dan, zonder al te veel te verklappen, actie in de taxi. Beuken, confetti, de hoogte in, tv-schermen, zangers, heel veel harde muziek. Dat worden dertig of veertig kleine showtjes van brug tot brug', vertelt bouwopzichter Jacco Handgraaf.

Loetje
Er wordt dit jaar ook een boot gebouwd voor het beroemde biefstukrestaurant Loetje, en dat belooft een spektakelstuk te worden. 'Die hebben bijvoorbeeld een hoogwerker met vlammendoeken. Ze zitten redelijk achteraan in de parade. Maar daarom misschien de moeite waard om lang te wachten', vertelt accountmanager van de Gayprideboten Marcel Visch. 

De bouwers hebben nog meer dan een week, maar verwachten maandag al grotendeels klaar te zijn. Vanaf dan resten enkel nog de details, als in ieder geval het weer een beetje meewerkt. 'Tot nu toe bouwen we altijd in de regen en dan is het op de dag zelf prachtig. Ik hoop dat dat nu weer is. Dat zou te gek zijn', besluit Handgraaf.