Rembrandt Sutorius wordt nieuwe directeur Artis

De opening van de nieuwe jaguarrots en de oplevering van het olifantenverblijf zijn zijn laatste grote projecten geweest, want Artis-directeur Haig Balian stopt ermee.

Balian wordt per 1 november opgevolgd door Rembrandt Sutorius, die nu nog als general manager werkt bij consultancybureau McKinsey. 'Met Rembrandt krijgen wij een talentvolle en zeer gemotiveerde ARTIS-directeur, die ARTIS succesvol kan leiden in de volgende fase', zo schrijft de raad van toezicht in een verklaring.

Lees ook: Olifanten Artis nemen eerste kijkje in nieuw buitenverblijf

Balian vernieuwde de dierentuin in het hart van de Plantagebuurt op ieder gebied en onder zijn leiding opende Micropia, het enige museum ter wereld dat zich richt op het verborgen leven. Inmiddels trekt Artis jaarlijks 1,3 miljoen mensen en heeft de dientuin 80.000 leden. 'Ik ben dankbaar dat ik 14 jaar de oppasser van ARTIS heb mogen zijn', zegt Balian. 'En dat ik de mogelijkheden en ondersteuning heb gekregen van velen om ARTIS te kunnen ontwikkelen tot wat het nu is: een plek waar we een breed publiek inspireren en stimuleren verantwoordelijk met de natuur om te gaan.'

Lees ook: Extra beveiliging in Artis na dood pelikaan, tien eieren nog vermist

Helemaal weg is Balian na 1 november nog niet, hij zal zich richten op de vernieuwing van het ARTIS-Groote Museum.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie