Kwaku Festival: 37 jaar Trafassi 'en ze blijven maar bellen'

In weer en wind stonden vier generaties afgelopen zaterdag te genieten bij het optreden van Trafassi. Al 37 jaar is de band een begrip in Surinaamse huiskamers en volgens voorman Edgar 'Bugru' Burgos 'blijven de mensen maar bellen'.

Lees ook: Bekijk hier de gehele uitzending van Kwakutijd

Hij staat nog steeds overal met Trafassi, maar Kwaku blijft iets speciaals. Zondag stond Burgos met zijn Trafassi als hoofdact op podium Waterkant. 

Ook voor 64-jarige Burgos. 'En de organisatie is toppie!', zegt hij. En dat is wel eens anders geweest. Burgos kan zich nog herinneren dat de stands afgegaan moesten worden om gage bij elkaar te sprokkelen. 

Lees ook: Eerste zonnige zaterdag voor Kwaku

Voorlopig heeft de Surinaamse muziekale legende nog geen genoeg van het muziekmaken. Als het even kan, dan wil hij nog wel een 50-jarig jubileum vieren. 'Ik vergelijk mezelf met een Surinaamse Rolling Stones, ik ben een Surinaamse rocker'. 


Het Kwakufestival duurt nog tot 6 augustus. AT5 is er natuurlijk vier weekenden bij. Verslaggever Waldy van Geenen maakt dagelijks een aantal reportages vanaf het festivalterrein.