Boze reacties op achtervolging Nieuw-West: 'Politie reed als gekken'

De politie heeft gistermiddag de achtervolging ingezet op de bestuurder van een scooter die met z'n mobiele telefoon in zijn hand reed. De achtervolging in de buurt van Plein ’40-’45 zorgde op Facebook voor geschrokken reacties. 'Ik dacht aan een overval of iets ernstigers', schrijft iemand.

De ooggetuige vindt de inzet van politiebusjes, motoragenten en politiescooters maar overdreven. 'Als je dan hoort dat het om een bellende scooterrijder ging, vraag je je echt of dat nou zo grootschalig nodig was'. Hij zegt dat de politie van geluk mag spreken dat er geen ongelukken zijn gebeurd. 'Iedereen stond verstijfd te kijken'.

Alles geoorloofd
Een andere ooggetuige bevestigt het verhaal van de man. 'Alles was blijkbaar geoorloofd om een bellende scooterrijder aan te houden', merkt hij cynisch op. 'De politie reed als een dolle vlak langs gezinnen en spelende kinderen, over fietspaden, voetpaden en tegen het verkeer in'.

De man beweert te zijn aangereden door een politieauto. Hij is daarbij niet gewond geraakt en gaat geen aangifte doen. 'Daarvoor moet er eerst een aparte organisatie komen waar je terecht kunt met klachten en aangifte tegen de politie', zegt hij. 'Nu heeft dat geen enkele zin'.

Volgens de politie negeerde de scooterrijder een stopteken. Hij werd uiteindelijk klemgereden nabij de Haarlemmerweg. Na onderzoek bleek dat de scooter waarop de verdachte reed, uit gestolen onderdelen bestond.

Gestolen scooter
De bestuurder is aangehouden voor het rijden op een gestolen scooter. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie