Hondsbrutale scooterdief bezorgt portie shoarma bij klant

Een scooterdief heeft in de nacht van woensdag op donderdag op wel heel brutale wijze een paar euro extra 'verdiend' aan zijn diefstal.

Restaurant Ton Ton Shoarma op de Rozengracht kreeg afgelopen nacht rond 1.00 uur twee bestellingen binnen. Een bezorger van het restaurant ging op pad om de twee nachtelijke bestellingen, de adressen lagen vlak bij elkaar, in één rit te bezorgen.

Maar als de bezorger terug naar zijn scooter wil lopen na de eerste bezorging, aan de Admiralengracht, ontdekt hij dat zijn bezorgscooter is gestolen. Het restaurant belt hierop met de volgende klant om te vertellen dat de bestelling wat langer op zich laat wachten, maar dan doen ze een opvallende ontdekking.

Het eten blijkt namelijk 'gewoon' te zijn bezorgd. 'Het was een bestelling van ongeveer twee tientjes', vertelt een woordvoerder van het restaurant. 'Netjes afgerekend door de klant, die van niks wist natuurlijk. Waarschijnlijk zag de dief zijn kans schoon om wat extra geld te verdienen. We hebben vandaag aangifte gedaan en gelijk het signalement van de dader doorgegeven, dat hebben we doorgekregen van de klant wiens eten door de dief bezorgd is.'

Een hondsbrutale actie van de dief dus, zo vindt ook de woordvoerder. 'Het is een absurd verhaal', meent hij.

Witte scooter
De scooter, een witte bezorgscooter (zoals op bovenstaande foto, maar dan voorzien van een een zwarte box en reclamestickers van het restaurant), is dus gestolen op de Admiralengracht. Hierna is hij naar de Willem Augustinestraat gereden voor de bezorging om daarna spoorloos te verdwijnen. Mensen die de scooter, of de diefstal, hebben gezien kunnen contact opnemen met de politie.

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie