Nog steeds taxironselaars actief op Schiphol

Er zijn nog steeds taxironselaars actief op Schiphol. Een uitspraak van de rechter, gebiedsverboden en inzet van extra handhavers blijken dus niet genoeg om het ronselen te stoppen. De gemeente Haarlemmermeer en de luchthaven erkennen het probleem, en zeggen dat helemaal uitbannen lastig is.

Ruim na de rechterlijke uitspraak van februari die het ronselen definitief onmogelijk zou moeten maken, zijn ronselaars nog steeds actief op Schiphol. Dit tot woede van chauffeurs met een Schiphollicentie. 'Ze staan gewoon vooraan op de officiële taxi standplaats naast de handhavers. Die lachen ze gewoon vierkant uit en ze wijzen klanten vervolgens naar de andere kant', zeg een chauffeur.

Lees meer: Eind januari geldboetes voor taxironselaars: 'Zware maatregelen'

Jarenlang waren er klachten over overlast door ronselaars. Reizigers, vers uit een vliegtuig, werden door soms agressieve chauffeurs die geen vergunning voor Schiphol hadden benaderd. Het aanbieden van deze taxidiensten bleek lang moeilijk te verbieden, maar begin februari hield een verbod voor het eerst stand bij de rechter. 'Wij hebben een paar keer gebeld, maar dan zeggen ze: u hoeft niet nog een keer te bellen', aldus een taxichauffeur over de situatie.

Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer laten in een reactie aan AT5 weten dat er  inderdaad nog steeds een kleine groep ronselaars actief is, honderd procent controle niet mogelijk is maar dat ze blijven optreden tegen de ronselaars.