Voor- en tegenstanders IJbrug op de Stopera: 'Voor de zomer weet iedereen waar 'ie aan toe is'

Wel of geen brug over het IJ? Die discussie was vanmiddag gaande in het stadhuis. Wethouders Litjens en Van den Burg kregen daar petities aangeboden van voor én tegenstanders.

Want een brug over het IJ zou wel eens gevolgen kunnen hebben voor Sail en de aanblik van het IJ verandert natuurlijk ook behoorlijk. En wordt zo'n brug niet veel te steil? Tegenstanders menen van wel en dus kregen wethouders Litjens (Verkeer) en Van der Burg (Grondzaken) een pak papier van tegenstanders overhandingd. 

Maar voorstanders zien een brug wél zitten en liever vandaag, dan morgen als het even kan. Een brug opfietsen is voor een beetje Amsterdammer écht geen probleem, menen zij en dus ging er nóg een pak papier naar de wethouders.

Welke van de twee partijen gelijk heeft? 'Met goede input doen we natuurlijk iets,' stelt wethouder Litjens. 'En sommige voorstellen moeten we beargumenteerd afwijzen.' 'Er komt in ieder geval voor de zomer duidelijkheid', vult Van der Burg aan. 'Komt er een brug? Een tunnel? Een combinatie met meer veren? In juni beslist de raad.' 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie